איך להגן על המותג שלך באמצעות ניהול מוניטין באינטרנט?
תוכן עניינים
הצלחת המותג שלך מושפעת מגורמים רבים ובהם גם ניהול מוניטין ברשת האינטרנט. במציאות של היום כל אדם יכול לכתוב ביקורות שליליות על המותג שלך, האזכורים השליליים ברשת פוגעים משמעותית במוניטין שרכשת במשך הזמן, לכן חשוב להגן על המותג באמצעות ניהול מוניטין מקוון.
ישנם איומים נפוצים ברשת האינטרנט המסכנים את המוניטין של המותג שבנית ויצרת במשך הזמן, לכן עליך לגבש אסטרטגיה לניהול מוניטין מקוון באינטרנט (ORM – Online Reputation Management) לטווח הארוך כדי להגן על המותג ולמנוע פגיעה בתוצאות העסקיות.

מה זה בדיוק ניהול מוניטין מקוון?
ניהול מוניטין ברשת האינטרנט מבוסס על פעולות שונות להדחקת אזכורים שליליים של מותג או אדם מסוים. יש טכניקות מתחום ה-SEO באמצעותן תוכל להגן על מוניטין המותג שלך ולגרום למנועי החיפוש להעלים ולדחוק מטה את התוצאות השליליות.
לניהול מוניטין מקוון למותגים יש 3 היבטים עיקריים:
ניטור ומעקב:
ניטור קבוע של אזכורים שליליים ברשת האינטרנט העוסקים במותג, חשוב לסרוק את הרשת לפחות פעם אחת בשבוע אך עדיף כל יום לצורך איתור ביקורות שליליות, חוות דעת ואזכורים שליליים בבלוגים, בפורומים, באתרים מובילים, ברשתות החברתיות ובמנועי החיפוש. ניתן לנטר את התוצאות השליליות לבד או בעזרת אנשי המקצוע, כדאי להשתמש בכלי ניטור מתקדמים כמו גוגל אלרטס (התראות).
הדחקת אזכורים שליליים במנועי החיפוש:
במצבים בהם האזכורים השלילים פוגעים במותג ניתן לתקן את הבעיה בשיטות שונות. יש טכניקות SEO המאפשרות להעלים, למחוק או לדחוק את האזכורים השליליים הגורמים לנזק למותג שלך, ובאמצעות ניהול מוניטין ברשת למותגים אפשר לדחוק את התוצאות השליליות המופיעות בגוגל או במנוע חיפוש אחר למיקום נמוך בדף השלישי ולמטה מזה. רוב הגולשים המחפשים מידע בגוגל בודקים רק את התוצאות בעמוד הראשון, ולעיתים גם בעמוד השני, אך רוב הגולשים לעולם לא יבדקו תוצאות המופיעות בעמוד השלישי ומטה.
חיזוק ושיפור המוניטין ברשת:
ניהול מוניטין באינטרנט נועד להגן את המותג שלך, לחזק את הנכס הדיגיטלי, לשפר את המוניטין ולייצר תדמית של עסק מנצח. כדי לשפר את המוניטין של המותג שלך ניתן להשתמש בכלי SEO כמו קידום אתרים אורגני, כתיבת תכנים והפצתם לצורך יצירת קישורים, העלאת תכנים איכותיים להעשרת הידע בבלוג וברשתות החברתיות, ניהול דפים ברשתות החברתיות הפופולריות, הוספת ערך בויקיפדיה ועוד.
סיכוני מוניטין נפוצים ברשת האינטרנט
- ביקורות שליליות על המותג, מוצריו ושירות הלקוחות של העסק (אזכורים שליליים אותנטיים או מזויפים).
- ביקורות וחוות דעת שליליות באתרים שונים, בפורומים, באינדקסים וכו'.
- סיקור תקשורתי בעייתי או מוטה לרעה ברשת האינטרנט.
- אזכורים שליליים ברשתות החברתיות.
- מידע אישי על מנהלים ובכירים במותג המביא לפגיעה במוניטין העסק.
- פגיעה בקניין הרוחני ובזכויות המותג, לדוגמה שימוש לרעה בלוגו, בשם המותג, בדומיין, בתוכן מקורי ששייך למותג וכיוצא בזה.
כיצד אתה יכול להגן על מוניטין המותג באינטרנט?
כדי להגן על המוניטין של המותג שלך באינטרנט כדאי לפנות לחברה מקצועית ומובילה המתמחה בקידום אתרים, פרסום ממומן וניהול מוניטין מקוון למותגים. אפשר לנסות להגן על מוניטין המותג גם לבד ובשיטות עשה זאת בעצמך, בכתבה זו נציג בפניכם מספר כלים וטכניקות מעולם ה-SEO.
ראוי לציין שיש תוכנות מתקדמות ועתירות טכנולוגיה לניטור ולמעקב אחר המוניטין של מותג ברשת. אלו תוכנות חדשניות הפועלות ברקע כדי לנטר אזכורים שליליים, התוכנה שולחת התראות בזמן אמת לגבי תוצאות שליליות ברשת, יש גם תוכנות המסוגלות להגיב ולפעול באופן אוטומטי ומיטבי כדי להגן על המוניטין של המותג שלך.
בין התוכנות המומלצות לניטור אזכורים שליליים באינטרנט ניתן למצוא את Brand24, Buzzila, Mention ו-Brand Watch. בנוסף, כדאי להשתמש בשירות מבית גוגל הנקרא גוגל התראות, באנגלית Google Alerts.
הגנה על מוניטין של מותג מסוים באינטרנט כוללת בין השאר את הפעולות הבאות:
- ניטור יומי או שבועי לאיתור אזכורים שליליים ברשת.
- מחקר שוק וביצועים של המתחרים שלך.
- אפיון קהלי מטרה בפלטפורמות השונות.
- מעקב וניתוח קשרי לקוחות בעסק.
- הגנה על זכויות הקניין של המותג.
טכניקות יעילות להגנה על המוניטין של המותג
ניהול מוניטין באינטרנט למותגים מבוסס על טכניקות מתקדמות מעולם ה-SEO, יש לפעול בכמה חזיתות במקביל כדי לדחוק אזכורים שליליים במנועי החיפוש. כדי לדחוק תוצאות שליליות באינטרנט חשוב לשפר את נראות המותג ברשת באמצעות שיטות יעילות ומוכחות כמו קידום אתרים אורגני, אופטימיזציה לאתר ושדרוג התוכן והמבנה שלו, הפצת תכנים איכותיים ומקוריים, בניית קישורים, ניהול בלוג דינמי, השתתפות בפורומים מקצועיים, בניית נכסים דיגיטליים נוספים, ניהול קמפיינים (פרסום ממומן) בגוגל, בפייסבוק ועוד.
מעבר לפעולות ההגהה על מוניטין המותג באינטרנט חשוב ליזום ולבצע פעולות פנים ארגוניות כדי לשפר את שירות הלקוחות, להתאים את מוצרי המותג לצורכי הלקוחות, לספק חוויית קניות ייחודית ולהעלות את המורל של העובדים.
מומלץ להתחיל בפעולות הבאות שיסייעו לך להגן על מוניטין המותג:
- בניית דפי נחיתה ייעודיים עם עיצוב מושקע וייחודי, תוכן מקורי ומידע בעל ערך לגולש.
- הוספת מידע אישי באתר של המותג, לדוגמה מידע על בעלי העסק, מנהלים בכירים וכדומה.
- שיפור התוכן הקיים באתר והעלאת תכנים איכותיים ומעמיקים נוספים.
- שדרוג דפי קטגוריות ומוצרים באתר המכירות של המותג.
- בניית מערך קשרי לקוחות המאפשר ללקוחות ליצור קשר במהירות בערוצים שונים, לדוגמה צ'אט בוט באתר, ווטסאפ עסקי ועוד.
חשיבות העובדים בהגנה על המוניטין של המותג
ניהול מוניטין מקוון מבוסס על טכניקות ופעולות ברשת האינטרנט, יחד עם זאת עליך לדאוג גם לשיפורים פנים ארגוניים כדי להבטיח ללקוחות שירות טוב ואיכותי יותר. מומלץ לנהל שיחות עם כל העובדים בעסק ולמנות צוות פעולה שתפקידו לשפר את המוניטין ולייעל את העבודה והשירות הניתן ללקוחות בערוצים השונים, הן בעסק הפיסי (או בחנויות של המותג) והן באתר המכירות ובערוצי התקשורת השונים, לרבות רשתות חברתיות.
אם אתם בעל המותג או אחד השותפים הבכירים בארגון – כדאי לך לתכנן יום כיף או יום גיבוש לעובדים ולמנהלים כדי לשפר את התקשורת הבין אישית, לחזק קשרים חברתיים בין העובדים, לשפר את המורל בעסק ובעיקר כדי להפוך את הצוות למגובש יותר. צוות מגובש ומאושר נאמן למעסיק ולמותג, הצוות יציע שירות טוב יותר ללקוחות ויפעל גם ברשת כדי להגן על המותג – לכן, הרווח כולו שלך ותוכל תוך זמן קצר לשפר את התוצאות העסקיות.
אגב, כדאי לך לערוך שיחות אישיות עם העובדים אחת לתקופה, לבצע סקרים בעסק ולקבל משוב מהעובדים לגבי ביצועי המותג, יחס מהמנהלים, הצעות ייעול ועוד. כמו כן, כדאי להציע תמריץ לעובדים כדי לשפר את המורל ואת ביצועי העסק. כאשר הצוות שלך יצטרף למאמציך להגן על המותג תוכלו לפעול כמקשה אחת ולהשיג את המטרות הרצויות.
ניטור ומעקב אחר ביקורות וחוות דעת שליליות ברשת
הכלי החשוב ביותר להגנה על המוניטין של המותג שלך באינטרנט הוא ניטור קבוע אחר אזכורים שליליים ברחבי הרשת. בשלב הראשון אתה יכול לעשות חיפוש בגוגל כדי לבדוק אילו אזכורים שליליים קיימים על המותג שלך והאם הם מופיעים לפני הקישור לאתר של המותג או אחריו. מומלץ לבצע חיפושים שונים כדי לאתר את האזכורים שליליים, לכן בחלונית החיפוש של גוגל כדאי להקליד פעם אחת רק את שם המותג, ובחיפושים אחרים לציין בחלונית החיפוש ביטויים ארוכים הכוללים את שם המותג כדוגמת: שם המותג + ביקורת, שם המותג + המלצות, שם המותג + חוות דעת, שם המותג + שם המוצר + ביקורת וכו'.
אם האזכורים השליליים מופיעים בדף התוצאות השלישי ולמטה מכך מצבך טוב. כאשר התוצאות השליליות מופיעות בדף הראשון, ובמיוחד במצבים בהם התוצאות השליליות מופיעות מעל הקישור לאתר שלך, עליך לפעול במהירות כדי לדחוק מטה את התוצאות השליליות.
במציאות של היום ובעידן הרשתות החברתיות הלקוחות המאוכזבים מרבים להשאיר חוות דעת שליליות על מותגים שונים, יש גם לקוחות מרוצים הכותבים ביקורות חיוביות, וכדאי לעודד יותר לקוחות לעשות כך.
ביקורת שלילית על המותג שלך יכולה להופיע במקומות רבים באינטרנט, למשל ביקורת שלילית (אמיתית או לא) כתגובה לפוסטים שאתה מעלה בעמוד העסקי בפייסבוק, ביקורות שליליות על מוצרים או על שירות המותג באתרי חדשות וצרכנות מובילים, סקירות מוצר ומותגים בנימה שלילית באתרי ביקורת עצמאיים, דירוג כוכבים נמוך וחוות דעת שליליות בשירות גוגל לעסק שלי, פסקי דין נגד המותג המופיעים בדרך כלל במיקומים גבוהים בגוגל כמו תקדין, ביקורות שליליות בבלוגים ופורומים וכיוצא בזה.
חשוב להדגיש שאזכורים שליליים לא צריכים לגרום לך לאבד שליטה, להתעצבן או לאיים על גולשים שכתבו את הביקורת. מומחי ה-SEO המתמחים בניהול מוניטין מקוון למותגים יכולים לדחוק את האזכורים השליליים במגוון טכניקות יעילות, אך לעיתים נדרש זמן להדחקת התוצאות השליליות ויש לפעול במקביל במספר דרכים.

ניהול מוניטין ברשתות החברתיות
מומלץ להקדים תרופה למכה ולבצע ניהול מוניטין באופן קבוע ברשתות החברתיות. עליך לדעת כי רוב הרשתות החברתיות הפופולריות, למעט לינקדאין, מאפשרות לגולשים לכתוב ביקורות שליליות על מותגים ומוצרים ללא כל פיקוח או השגחה.
כל אחד יכול לכתוב ככל העולה על רוחו, גם אם הביקורת השלילית שלו על המותג שלך אינה מוצדקת. מבחינתך הנזק נעשה ועליך לפעול במהירות ובצורה עניינית ומכובדת כדי לדחוק את האזכור השלילי, יש אפשרות גם לפתור את הבעיה הנקודתית עם הגולש הממורמר והוא ימחק את הביקורת השלילית.
ניהול מוניטין מקוון למותגים ברשתות חברתיות נועד להדחקת אזכורים שליליים ולפתרון תלונות ובעיות בצורה מהירה ושקולה. הגולשים ברשת החברתית נחשפים לביקורת השלילית ועוקבים אחר פעילות המותג כדי לבחון כיצד הוא מטפל בבעיה. אם המותג שלך מטפל בצורה נכונה בביקורת שלילית ברשת החברתית, העוקבים יתרשמו לטובה ולא יחששו לרכוש מהעסק שלך מוצרים או שירותים.
כדאי לדעת כי ניהול מוניטין ברשתות החברתיות כולל פעולות שונות בכל המדיות, וכדאי לך להשקיע בניהול הפרופילים, לפתוח נכסים דיגיטליים נוספים ברשתות חברתיות שאינך נמצא בהן, וכדאי גם לפתוח ערוץ יוטיוב למותג מאחר והערוץ יסייע לך לדחוק מטה אזכורים שליליים בגוגל ולחשוף את המותג ללקוחות חדשים.
סיכום והמלצות
לסיכום, הצגנו בפניך מספר טכניקות וטיפים שיסייעו לך להגן בקלות על המוניטין המקוון של המותג שלך. באפשרותך להגן על המוניטין של המותג לבד אך עדיף להשאיר את המשימה לאנשי המקצוע המנוסים. כיום יותר מתמיד עליך להגן על המוניטין של המותג, אין להקל ראש בחשיבות הנושא ורק כך תוכל לשפר את התוצאות העסקיות וליהנות מלקוחות חדשים ומעלייה במכירות באתר ובעסק.
שאלות ותשובות - ניהול מוניטין באינטרנט
מי צריך ניהול מוניטין באינטרנט?
ניהול מוניטין ברשת האינטרנט מיועד בעיקר לבעלי מותגים, לחברות גדולות ומובילות הפועלות גם
באינטרנט, לאנשי עסקים, ליזמים, לפוליטיקאים ולכל חברה או אדם פרטי הסובלים ונפגעים
מאזכורים שליליים ברשת.
יש טכניקות שונות לניהול מוניטין באינטרנט, וכל לקוח זוכה לתוכנית פעולה מותאמת איישת לאחר
ניטור ומיפוי האזכורים השליליים אודותיו.
מהם הכלים העיקריים לניהול מוניטין באינטרנט?
הכלים העיקריים לניהול מוניטין באינטרנט הם פרסום כתבות יח"צ בפורטלים ובאתרים מובילים,
בדרך כלל באמצעות אאוטבריין או טאבולה, שיפור התוכן הקיים באתר הלקוח, העלאת תכנים
חדשים לאתר, בניית דפי נחיתה עם תכנים חיוביים על הלקוח, קידום האתר באמצעות טכניקות SEO
מתקדמות, פרסום ממומן ועוד.
אחת המטרות העיקריות של ניהול מוניטין באינטרנט היא דחיקת אזכורים שליליים, חוות דעת
וביקורות שליליות ברשת. כאשר דוחקים את האזכורים השליליים על אדם או מותג, ומקדמים עמודים
עם תכנים חיוביים, האזכורים הבעייתיים יופיעו בדפי תוצאות שאף גולש לא מגיע אליהם.
כמה עולה קידום מוניטין באינטרנט?
אין מחיר קבוע לניהול מוניטין באינטרנט, וכדאי לדעת כי עלות ניהול המוניטין מתייקרת אם יש מספר
אזכורים שליליים בדף התוצאות הראשון של גוגל. גם אם האזכורים השליליים מופיעים לפני דירוג
האתר בתוצאות החיפוש, העבודה קשה ומורכבת יותר, לכן כדאי לפנות אלינו ואנחנו נמפה את
האזכורים הבעייתיים ונכין עבורכם הצעת מחיר.
ראוי לציין כי ניהול מוניטין עשוי להימשך מספר חודשים, במקרים מורכבים העבודה עשויה להימשך
גם שנה או יותר.
מה הקשר בין ניהול מוניטין באינטרנט ל-SEO?
יש קשר הדוק בין ניהול מוניטין באינטרנט לתחום ה-SEO, כלומר לקידום אתרים אורגני במנועי
החיפוש. כדי לדחוק מטה ולהעלים את האזכורים השליליים נעזרים בטכניקות מתקדמות של קידום
אתרים אורגני, ובהתאם לצורך משלבים גם פרסום ממומן בגוגל וברשתות החברתיות.
מעבר לפעולות שמומחה לקידום אתרים מבצע בגוגל, מקובל לשלב פעולות נוספות לשיפור המוניטין
של המותג כמו ניהול פרופיל עסקי ברשתות החברתיות השונות, כתבות יח"צ באתרים פופולריים,
רישום באינדקסים מקצועיים, פניה ישירה לכותבי ביקורות שליליות על המותג כדי למחוק את התוכן
הבעייתי ועוד.