Fraud Blocker
כל סוגי הקמפיינים בפייסבוק

כל סוגי הקמפיינים והמודעות שיש בפייסבוק

תוכן עניינים

כל סוגי הקמפיינים בפייסבוק
כל סוגי הקמפיינים בפייסבוק - קידום ממומן PPC

סקירת כל סוגי הקמפיינים והמודעות הקיימות לפרסום בפייסבוק, ומה ההבדלים ביניהם. מבולבלים ולא יודעים מאיפה להתחיל? בואו ללמוד איזה Campaign Objective הוא המתאים לכם ביותר.

פרסום בפייסבוק

בפייסבוק יש יותר מ-1.3 מיליארד דפי משתמשים פעילים. לפי מדד אלקסה, מדובר באתר השני הנצפה ביותר ברחבי האינטרנט בעולם. רק בישראל יש כיום מעל 3.2 מיליון משתמשים פעילים.
מה שהופך את פייסבוק לא רק לרשת החברתית המצליחה ביותר, אלא גם לזירה מצוינת לפרסום העסק, המוצר, או המותג שלכם.

פרסום בפייסבוק ניתן לעשות דרך הדף העסקי ע"י האפשרות של “boost your post”. בשיטה זו אפשרויות הפילוח, הטירגוט ויצירת המודעה הממומנת שלכם יהיו מוגבלות יותר. לכן אנו ממליצים ליצור, לערוך ולנהל קמפיינים רק דרך מערכת Ads Manager או Power Editor.

דעו את מטרתכם

לפני שאתם משקיעים כסף על פרסום באינטרנט – כדאי מאוד שתדעו קודם מה היעדים שלכם. יעדים – הם בעצם המטרות שאתם רוצים להשיג מהקמפיין (למשל, יותר הורדות לאפליקציה או יותר רכישות מהחנות האינטרנטית שלכם). רצוי שתגדירו מטרות שתהיינה מדידות, כדי שתוכלו לעקוב אחריהן.
מעקב אחר השגת היעדים יעזור לכם להבין עד כמה הקמפיינים שלכם מוצלחים או כושלים – לפי מידת עמידתכם במטרה.

גם כשעושים פרסום בפייסבוק – חשוב להבין קודם מה מטרת הקמפיין. זה יסייע לכם לבחור Objective מדויק ומתאים יותר, ובהתאם – להשיג תוצאות טובות ואיכותיות יותר, וכנראה גם זולות יותר.

למשל – נניח שאתם מעוניינים שיותר גולשים יירכשו מוצרים מהחנות האינטרנטית שלכם מדי חודש. כנראה שיהיה עדיף לכם להשתמש בקמפיין מסוג Conversions (בהתאם למטרה שאתם רוצים להשיג), יותר מאשר קמפיין מסוג Post engagement . סביר להניח שבבחירת Objective מתאים, תשלמו פחות על התוצאה שאתם רוצים להשיג (במקרה הזה יותר רכישות אונליין).

בסקירה הבאה תוכלו לקרוא על כל סוגי המודעות הקיימות בפייסבוק (נכון למאי 2017)

אנו נעזור לכם להבין מה מטרתו של כל Objective – כך שבקמפיין הבא שתיבנו תיבחרו אותו בצורה נכונה ומדויקת יותר. וכך תשפרו גם את אחוזי ההמרה שלכם, ואולי אפילו תוזילו את עלויות הפרסום.
מוכנים?

1. קמפיין Brand Awareness – מודעות למותג

Campaign – קמפיין:
מטרה: בבחירת Objective זה, פייסבוק תציג את המודעה שלכם לאנשים שיש יותר סיכוי שישימו לב למודעה שלכם.
למי זה מתאים? למי שמעוניין להגביר את המודעות למותג שלו – לחשוף את השם או העסק שלו.

Ad set – קבוצת מודעות:
זה החלק בו אתם בוחרים קהל, תקציב ותזמון לפרסומת שלכם.

Audience – קהל: בסוג קמפיין זה תוכלו לבחור את הקהל שייראה את הפרסומת שלכם ע"י אפשרויות טירגוט (מהמילה targeting באנגלית) ופילוח מתקדמות (כמו גיל, מין, מיקום מגורים, תחומי עניין או דפים שהם אוהבים וכדומה). כמו כן תוכלו לבחור שלא להכליל קהל מסוים (כמו עוקבי הדף שלכם או דפים אחרים, גולשים ממדינות מסוימות וכדומה).
Placement – מיקומים: המיקומים האפשריים לקמפיין Brand Awareness הם קיר הפיד בפייסבוק (Feeds), או בתוך סרטונים המועלים אליו (In-Stream Videos) – כשבמקרה השני תוכלו אפילו להגדיר את סוג התוכן של הווידאו. מיקום Instant Articles אינו אפשרי בקמפיין זה.

כמו כן תוכלו לבחור שהמודעה שלכם תופיע גם באינסטגרם, אך רק בפיד ולא ב-Stories או ב- Audience Network.
Budget & Schedule – תקציב ותזמון: בחלק זה תוכלו להגדיר את התקציב – שיהיה יומי או כללי לתקופת הזמן שתגדירו.

בבחירת תקציב כללי יתאפשר לכם גם לתזמן את המודעה שלכם כך שתופיעה רק בימים או בשעות מסוימות.
Optimization for Ad Delivery – אופטימיזציה: בחלק זה תוכלו לבחור לפי איזה פרמטר מערכת פייסבוק תציג את הקמפיין שלכם ותבצע לו אופטימיזציה –  Brand awareness או Reach.

הראשון הוא המומלץ מצד פייסבוק, ולפיהם המודעה שלכם תוצג לאנשים שיש יותר סיכוי שישימו לב אליה. במקרה זה סביר להניח שתגיעו לכמות קטנה יותר מהקהל שהגדרתם, אך אין מצב שאלה יפספסו אתכם. במקרה השני המערכת תחשוף אתכם לכמות כמה שיותר גדולה של אנשים ובתדירות נמוכה יותר.

שיטת חיוב ותשלום: שימו לב שבסוג קמפיין זה תוכלו לשלם רק על חשיפות (ואין לכם אפשרות לבחור להיות מחויבים רק בעבור מעורבויות או המרות). דבר נוסף הוא שלא תוכלו להגדיר את הצעת המחיר שלכם, ותהיו חייבים לרוץ על Bid אוטומטי.

Ad – מודעה:
בחלק זה תוכלו לבחור לקמפיין שלכם את המדיה, הטקסט והקישורים שאתם רוצים שהוא יכלול.
Format: תוכלו לבחור בין העלאת תמונה, ווידאו, Slideshow (סרטון שמורכב מעד עשר תמונות), קרוסלת תמונות או קנבס מעוצב.

Page & Text: תחת סעיף זה תוכלו להגדיר את תוכן המודעה, ולעיתים גם להזין כותרות ותיאורים לתמונות – תלוי בפורמט שבחרתם.

 2. קמפיין Reach – חשיפות

Campaign – קמפיין:
מטרה: בבחירת Objective זה, פייסבוק תציג את המודעה שלכם לכמות אנשים הגדולה ביותר האפשרית לתקציב שלכם.

למי זה מתאים? למי שרוצה להיחשף לכמות אנשים כמה שיותר גדולה. יכול להתאים כשאתם מפרסמים אירוע, או כל דבר שאתם רוצים שייחשפו אליו ואין לכם בהכרח צורך שייצרו איתו מעורבות.

Ad set – קבוצת מודעות:
זה החלק בו אתם בוחרים קהל, תקציב ותיזמון לפרסומת שלכם.
Audience – קהל: בקמפיין מסוג Reach יהיו לכם אפשרויות טירגוט ופילוח מתקדמות להגדרת קהל היעד לקמפיין שלכם. תוכלו לבחור את המין, הגיל, ומיקום המגורים של הגולשים שאתם רוצים לחשוף עבורם את המודעה שלכם.
כמו כן תוכלו לפרסם רק לגולשים האוהבים דפים מסוימים או בנושא כלשהו, או למשל כאלה שהגדירו שהם רווקים, הורים או במערכת יחסים וכדומה. אפילו תוכלו לצמצם אותם ע"י בחירת שני חוקים או יותר שהם חייבים לעמוד בהם (למשל נשים בגילאי 24-35 שגם אוהבות דף בנושא קוסמטיקה וגם הגדירו שהן אימהות).

כמו כן תהיה לכם אפשרות שלא להכליל קהלים מסוימים, למשל את מי שכבר אוהב את הדף שלכם.
Placement – מיקומים: המיקומים האפשריים לקמפיין Reach בפייסבוק הם קיר הפיד ובתוך סרטונים. אין אפשרות למודעות צד או למאמרים חיצוניים.

באינסטגרם קמפיין זה יכול להופיע בשני מיקומים – בפיד ובStories. מיקום  Audience Network אינו אפשרי.

Budget & Schedule – תקציב ותיזמון: יש להגדיר תקציב יומי או Lifetime לתקופת הזמן שתיבחרו. בבחירת תקציב כללי לתקופת זמן מוגדרת – תתווסף לכם האפשרות לתזמן את הופעת המודעה שלכם לימים או לשעות מסוימות.
Optimization for Ad Delivery – אופטימיזציה: בחלק זה תוכלו לבחור לפי איזה פרמטר מערכת פייסבוק תציג את הקמפיין שלכם ותבצע לו אופטימיזציה – Reach או Impression.

מערכת פייסבוק ממליצה לבחור בסוג האופטימיזציה הראשון, לפיו היא תציג את המודעה לכמות אנשים גדולה ככל האפשר (מה שתואם לObjective של הקמפיין). אם תבחרו בשיטת אופטימיזציה זו תהיה לכם האפשרות להגדיר את מס' הימים שאתם רוצים שיעברו עד הפעם הבאה שהמודעה שלכם תוצג לאותו בן אדם.

שיטת האופטימיזציה הנקראת Impression  קובעת לפייסבוק להציג את המודעה שלכם בתדירות כמה שיותר גבוה לנחשפים אליה.

שיטת חיוב ותשלום: בסוג קמפיין זה תוכלו לשלם רק על חשיפות. כלומר, אין לכם אפשרות לבחור להיות מחויבים בעבור מעורבויות או המרות וכדומה.

מה שכן – תהיה לכם אפשרות להגדיר את הצעת המחיר שלכם ולא רק לפרסם לפי Bid אוטומטי.

Ad – מודעה: 

בחלק זה תוכלו לבחור את המדיה, הטקסט והקישורים שאתם רוצים שהמודעה שלכם תכלול.
Format: בסוג קמפיין זה תוכלו להשתמש בכל 5 הפורמטים – תמונה, וידאו, Slideshow, קרוסלת תמונות וקנבס מעוצב.

Page & Text (או Images, Video, או Slideshow, תלוי בפורמט שבחרתם) – תחת סעיפים אלו תוכלו להוסיף אלמנטים שונים למודעה שלכם. למשל תמונה או ודיאו וטקסט נלווה מעליהם. אם תירצו להוסיף קישור לאתר שלכם תקבלו את האפשרות להוסיף גם כותרת, תיאור, כפתור הנעה לפעולה, ואפילו תוכלו להגדיר מעקב המרות (בתנאי שהטמעתם את הפיקסל המתאים באתר).

3. קמפיינים של "תמורה" (Consideration)

קמפיין Traffic – תנועה.

מטרה: בבחירת Objective של תנועה, אתם מורים לפייסבוק לשלוח את הנחשפים למודעה אל היעד שלכם, שיכול להיות בתוך או מחוץ לפלטפורמה של פייסבוק.
למי זה מתאים? למי שרוצה להגביר את התנועה לאתר שלו, לדף הנחיתה של אחד הקמפיינים שהוא מנהל, או אפילו למי שרוצה לקבל יותר צפיות לדף הפייסבוק.
Ad set – קבוצת מודעות:

בחלק זה של הקמפיין אתם בוחרים את הקהל, התקציב והתזמון.
Traffic – בשלב הראשון תצטרכו לבחור לאן תירצו "להזרים" את התנועה מהקמפיין – לאתר אינטרנט או לאפליקציה.
כמו כן, בסוג קמפיין זה תהיה לכם אפשרות לכלול הצעה (Offer) או לא לכלול אותה.
Offer – מה מיוחד באפשרות זו?

כבר בשלב ה-Ad Set, עוד לפני בחירת הקהל – תוכלו לבחור להוסיף הצעה לקמפיין שלכם או שלא. הצעה זו תופיע בנוסף למודעה שתיצרו בהמשך.

תחת Create Offer תוכלו ליצור את ה"הצעה" שלכם –  יהיה עליכם להזין כותרת, פירוט, ותאריכי התחלה וסיום להצעה (זאת יכולה להיות הנחה על מותג מסוים שאתם מוכרים או מבצע כמו 1+1).

בשלב הבא – Offer Redemption – תצטרכו להגדיר האם ההצעה תקפה רק לרכישות אונליין, בחנות הפיזית או שניהם. כמו כן יהיה עליכם להזין את הקוד לקבלת ההצעה ולהגדיר את מס' ההצעות המקסימלי שאתם יכולים להציע.
בשלב האחרון – Advanced Options – תוכלו לבחור למנוע מאנשים את האפשרות לשתף את האירוע שלכם ולהגדיר את תנאי השימוש בהצעה.

Audience – קהל: בקמפיין Traffic תוכלו לפלח את הקהל אליו תיחשף המודעה ולטרגט אותו ע"י אפשרויות מתקדמות. חוץ מגיל, מין, מיקום גאוגרפי וכו' – תוכלו להגדיר את הופעת המודעה רק לגולשים בעלי תחום עניין מסוים או כאלה שאוהבים דף כלשהו.
כמו כן תוכלו לבחור קהל שמור, ליצור קהל דומה, להגדיר שני תנאים שעל הקהל לעמוד בהם או לבחור שלא להכליל קהלים מסוימים.

Placement – מיקומים: ניתן לבחור בכל המיקומים האפשריים – בפייסבוק ובאינסטגרם – מלבד In-stream videos בתוך הפייסבוק.

Budget & Schedule – תקציב ותיזמון: תוכלו לבחור בתקציב יומי או בתקציב Lifetime לתקופת זמן מוגדרת. בבחירת תקציב Lifetime – תהיה לכם אפשרות לתזמן את הצגת המודעה שלכם רק לימים או לשעות מסוימות.
Optimization for Ad Delivery – אופטימיזציה: קיימות 3 שיטות אופטימיזציה לקמפיין מסוג Traffic והן – Link clicks, Impressions או Daily Unique Reach.

סוג האופטימיזציה הראשון הוא המומלץ מצד פייסבוק. לפיו היא תציג את המודעה שלכם לאנשים שיש יותר סיכוי שיקליקו על הקישור ויגיעו לכתובת היעד שלכם – בין אם היא מפנה אל פייסבוק או מחוצה לו – במחיר נמוך ככל האפשר.
בבחירת Impression המודעה שלכם תוצג בתדירות גבוהה ככל האפשר לנחשפים אליה, ואילו בבחירת Daily Unique Reach היא תוצג עד פעם אחת ביום לגולש.

שיטת חיוב ותשלום: אם תבחרו ב Link clicksבתור שיטת האופטימיזציה, תוכלו לבחור להיות מחויבים רק על גולשים שלחצו על הקישור (כלומר, לפי מודל CPC) או בעבור חשיפות. בבחירת שתי האפשרויות האחרות תוכלו לשלם רק בעבור חשיפות.

מבחינת הbid – תוכלו לבחור שיהיה אוטומטי או להגדיר בעצמכם את הצעת המחיר שאתם מוכנים לשלם.
Ad – מודעה:
בחלק זה תוכלו לבחור את המדיה, הטקסט והקישור לאתר שיופיעו במודעה.
Format: בקמפיין Traffic תוכלו לבחור בין העלאת תמונה, וידאו, Slideshow, או קרוסלת תמונות. אין אפשרות לפורמט של קנבס מעוצב.

Page & Text (או Images, Video, או Slideshow, תלוי בפורמט שבחרתם): תחת סעיפים אלו תוכלו להוסיף אלמנטים שונים כמו – תמונה או וידאו וטקסט נלווה מעליהם. תוכלו כמובן להוסיף גם קישור, כותרת, תיאור, כפתור הנעה לפעולה, ואפילו להגדיר מעקב המרות (אם הטמעתם פיקסל מתאים באתר).

4. קמפיין Engagement מסוג  Post engagement – מעורבות בפוסט.

Campaign – קמפיין:
מטרה: בקמפיין Post engagement פייסבוק תציג את המודעה  לקהל שיש יותר סיכוי שהוא ייצור איתה מעורבות.
למי זה מתאים? למי שרוצה להגביר את מידת ה-Engagement לפוסטים או התמונות שהוא מעלה בפייסבוק או באינסטגרם – לקבל יותר לייקים, תגובות, שיתופים וכדומה.

Ad set – קבוצת מודעות:
בחלק זה של הקמפיין תוכלו לבחור את הקהל, התקציב והתימון לקמפיין שלכם.
Audience – קהל: בקמפיין מעורבות בפוסט תוכלו לפלח ולטרגט את הקהל שייחשף למודעה ע"י אפשרויות מתקדמות. תוכלו לבחור את מין הגולשים, גילם, עיר המגורים שלהם. אפילו להגדיר רק כאלה שהביעו עניין בתחומי עניין הרלוונטיים לכם, או מי שאוהבים דפים ספציפיים (למשל של המתחרים שלכם).

תוכלו גם לבחור בקהל שמור, לבחור שלא להכליל קהלים מסוימים, להגדיר מספר תנאים שעל קהל היעד לעמוד בהם ועוד אפשרויות מתקדמות.

Placement – מיקומים: קמפיין מסוג Post engagement תוכלו לפרסם בכל ארבעת המיקומים האפשריים בפייסבוק – פיד, מאמרים, סרטונים, ובאנרים בצד.

ואילו באינסטגרם הוא מתאים רק לתצוגה בפיד, בלי Stories ו-Audience network.
Budget & Schedule – תקציב ותימון: תוכלו לבחור בתקציב יומי או בתקציב Lifetime לתקופת זמן מוגדרת. בבחירת תקציב כללי יתאפשר לכם לתזמן את הופעת הקמפיין לשעות או לימים מסוימים.

Optimization for Ad Delivery:  תוכלו לבחור את שיטת האופטימיזציה להצגת הקמפיין מצד המערכת של פייסבוק. האפשרויות הן Post Engagement, Impression ו-Daily Unique Reach.
אם כבר בוחרים בקמפיין קידום מעורבות בפוסט – כדאי לבחור בשיטת האופטימיזציה המתאימה – Post Engagement. לפיה פייסבוק תציג את המודעה שלכם לאנשים שיש יותר סיכוי שיגיבו או יקליקו עליה, יעשו לייק, ישתפו או ייצרו מעורבות כלשהי – במחיר נמוך ככל האפשר.

לפי Impression המודעה שלכם תוצג בתדירות גבוהה ככל האפשר, ואילו לפי Daily Unique Reach היא תופיע עד פעם אחת ביום לגולש.

שיטת חיוב ותשלום: אם תבחרו בקידום מעורבות בתור שיטת האופטימיזציה, תוכלו להחליט בין תשלום על אלף חשיפות (CPM) או בעבור כל מעורבות  (CPC). כמו כן תהיה לכם אפשרות להגדיר את הצעת המחיר בעצמכם במקום לרוץ על Bid  אוטומטי. בבחירת שתי שיטות האופטימיזציה האחרות תוכלו לשלם רק בעבור חשיפות.
Ad – מודעה:
Page & Post: בחלק זה תוכלו לבחור הפוסט מתוך העמוד שלכם שתירצו לקדם, ולהגדיר מעקב המרות.

5. קמפיין Engagement מסוג Page Likes – מעורבות לייקים לדף

Campaign – קמפיין:
מטרה: בבחירת  Objective זה פייסבוק תציג את המודעה שלכם לאנשים שיש יותר סיכוי שיגיבו למודעה שלכם, ייצרו מעורבות איתה ויעשו לייק לדף שלכם.
למי זה מתאים? למי שרוצה לקבל יותר לייקים לדף.

Ad set – קבוצת מודעות:
בחלק זה של הקמפיין תוכלו לבחור את הקהל, התקציב והתזמון לקמפיין שלכם.
Audience – קהל: בקמפיין לייקים לדף תוכלו לפלח ולטרגט את הקהל שייחשף למודעה ע"י אפשרויות מתקדמות. תוכלו לבחור את מין הגולשים, גילם, עיר המגורים שלהם. יש אפשרות גם להגדיר רק כאלה שהביעו עניין בתחומי עניין הרלוונטיים לכם, או מי שאוהבים דפים ספציפיים (למשל של מתחרים).

תוכלו לבחור להשתמש בקהל שמור, להגדיר אי-הכללה על קהלים מסוימים (למשל – מי שכבר עוקב אחריכם), לקבוע תנאי (או כמה) שעל קהל היעד לעמוד בו ואפשרויות נוספות.

Placement – מיקומים: קמפיין מסוג Page Likes  אפשרי לתצוגה רק בפיד או ב-Right Column בפייסבוק. אין אפשרות למיקומים אחרים – לא בפייסבוק ולא באינסטגרם.

Budget & Schedule – תקציב ותיזמון: תוכלו לבחור בתקציב יומי או בתקציב Lifetime ולתזמן את המודעה.
Optimization for Ad Delivery:  שיטת האופטימיזציה האפשרית היחידה היא Page Likes. לפיה פייסבוק תשיג לכם כמות כמה שיותר גדולה של לייקים לדף במחיר כמה שיותר נמוך, בהתאם לתקציב שלכם.

שיטת חיוב ותשלום: תוכלו לבחור לשלם על לייקים לדף או על 1,000 חשיפות, ולבחור בין ביד אוטומטי למוגדר ידנית.
Ad – מודעה:
בחלק זה תוכלו לבחור את פורמט המודעה וכל האלמנטים הנלווים אליה.
Format:  האפשרויות הקיימות הן תמונה, וידאו או Slideshow.
Text: תחת סעיף זה תוכלו לבחור את תוכן המודעה שלכם. שם רצוי שתגדירו הצעה משכנעת ככל האפשר.
בבחירת פורמט תמונה יתאפשר לכם להגדיר גם כותרת ולבחור לאן יגיעו הגולשים שיקליקו על המודעה – למדור הביקורות שלכם, לדף העסקי, לגלריית התמונות או לעמוד התמונות (זמין רק במחשב).
בכל הפורמטים תוכלו לבחור להוסיף קישור ולהגדיר מעקב המרות.

6. קמפיין Engagement מסוג Event Responses– מעורבות קידום אירוע

Campaign – קמפיין:
מטרה: קמפיין זה יוצג לאנשים שיש יותר סיכוי שיגיבו או ייצרו מעורבות עם הדף או המודעה שלכם.
למי זה מתאים? למי שרוצה להגביר את מידת המעורבות בקמפיינים או בעמוד שלו.

Ad set – קבוצת מודעות:
בחלק זה של הקמפיין תוכלו לבחור את הקהל, התקציב ותזמון הקמפיין.
Audience – קהל: בקמפיין מעורבות פוסט של קידום אירוע תקבלו את כל אפשרויות הטירגוט והפילוח המתקדמות, הגדרת קהל דומה או קיים, אי הכללת קהלים ועוד.

Placement – מיקומים: קמפיין מסוג Event Responses אפשרי לתצוגה רק בפיד וב-Right Column בפייסבוק. שאר המיקומים – בפייסבוק ובאינסטגרם – אינם אפשריים לשימוש ב-Objective זה.

Budget & Schedule – תקציב ותזמון: תוכלו לבחור בתקציב יומי או בתקציב Lifetime – כשבמקרה השני ייתאפשר לכם גם לתזמן את הימים והשעות להופעת הקמפיין.

Optimization for Ad Delivery:  שיטות האופטימיזציה האפשריות לבחירה בקמפיין זה הן: Event Responses, Impressions, Post Engagement או Daily Unique Reach.

האפשרות המומלצת היא Event Responses שזהו גם ה- Objective של הקמפיין. לפי שיטת אופטימיזציה זו פייסבוק תציג את המודעה לאנשים שיש יותר סיכוי שיביעו עניין באירוע שלכם במחיר נמוך ככל האפשר.
לפי Impressions, המודעה שלכם תוצג בתדירות כמה שיותר גבוהה לבן אדם.

לפי Post Engagement פייסבוק תציג אתכם לאנשים שיעשו לייק, יגיבו או ישתפו את המודעה שלכם במחיר נמוך ככל האפשר.

ואילו לפי Daily Unique Reach הקמפיין שלכם יוצג עד פעם אחת ביום לבן אדם.
שיטת חיוב ותשלום: לפי שיטת האופטימיזציה Event Responses, Daily Unique Reach ו- Impressions, תוכלו להיות מחויבים רק בעבור חשיפות.

רק בבחירת Post Engagement תוכלו להיות מחויבים בעבור מספר המעורבויות שקיבלתם לקמפיין.
Ad – מודעה:
בחלק זה תוכלו לבחור את פורמט המודעה וכל האלמנטים הנלווים אליה.
Format: האפשרויות הקיימות הן העלאת תמונה, וידאו ו- Slideshow.

Page & Event: תחת סעיף זה תצטרכו לבחור את הדף וכתובת ה-URL של האירוע שאתם רוצים לקדם בפייסבוק. כמו כן תצטרכו להגדיר את תוכן הקמפיין תחת Text, כשרצוי שתיכללו גם הצעה משכנעת המותאמת לקהל היעד ולמטרות שלכם.

בכל הפורמטים תוכלו לבחור להוסיף קישור ולהגדיר מעקב המרות.

7. קמפיין App Installs – קידום הורדות אפליקציה

Campaign – קמפיין:
מטרה: קמפיין זה יישלח את הגולשים לחנות בה הם יכולים לרכוש את האפליקציה שלכם.
למי זה מתאים? למי שמשיק אפליקציה או מעוניין להגביר את ההורדות\רכישות שלה.

Ad set – קבוצת מודעות:
בחלק זה תצטרכו לבחור באפליקציה או בURL  שאתם מעוניינים לקדם, ותוכלו להגדיר את הקהל, התקציב והתזמון לקמפיין.

Audience – קהל: בקמפיין קידום הורדות אפליקציה תוכלו להשתמש בכל אפשרויות הטירגוט והפילוח המתקדמות, כולל הגדרת קהלים דומים, בחירת קהלים שמורים, אי הכללת קהלים ועוד.

Placement – מיקומים: קמפיין מסוג App Installs יכול להופיע בפיד (feeds) או ב-Instant Article בפייסבוק. אין אפשרות לא למודעות צד ולא למודעות בתוך סרטונים.

באינסטגרם קמפיין זה יכול להופיע בפיד או בAudience Network, בלי אפשרות ל-Stories.
כמו כן תוכלו לבחור שהמודעה שלכם תוצג רק לגולשים המחוברים לWiFi.

Budget & Schedule – תקציב ותזמון: ניתן להגדיר תקציב יומי או תקציב Lifetime – ולתזמן את הופעת הקמפיין לימים או לשעות מוגדרות (רק בתקציב שאינו יומי).
Optimization for Ad Delivery:

שיטות האופטימיזציה הקיימות בקמפיין זה הן:

App Installs, Link clicks, App Events, או Video Views.
האפשרות המומלצת היא כמובן App Installs – היא תגרום לכם לקבל כמה שיותר הורדות לאפליקציה במחיר נמוך ככל האפשר.

לפי Link Clicks תקבלו כמה שיותר קליקים ליעד – בתוך או מחוץ לפייסבוק – במחיר הנמוך ביותר.
לפי App Events פייסבוק תציג את המודעה שלכם לאנשים שיש יותר סיכוי שיבצעו פעולה מסוימת לפחות פעם אחת.
ואילו לפי  Video Views תקבלו כמה שיותר צפיות של מעל 10 שניות בסרטון שלכם במחיר נמוך ככל האפשר לצפייה. 
שיטת חיוב ותשלום: לפי כל שיטות האופטימיזציה תוכלו לבחור לשלם בעבור חשיפות או בעבור סוג ההמרה – צפייה של מעל 10 שנ' בוידאו, קליק לאתר, או הורדת האפליקציה.

רק בבחירת App Events תהיו מחויבים בעבור חשיפות ללא אפשרות בחירה.

Ad – מודעה:
בחלק זה תוכלו לבחור את פורמט המודעה, התוכן שלה, המדיה הנלווית אליה ועוד.
Format: קמפיין זה קיים בארבעת הפורמטים הבאים – קרוסלה, תמונה, וידאו ו- Slideshow.
Page&Text: כל הפורמטים מאפשרים לכם להגדיר (מעבר למדיה – תמונה\ וידאו\ קרוסלה\ סלייד-שואו) גם תוכן – כותרת, טקסט, קישור לאתר וכפתור Call To Action.

כמובן שתוכלו גם להגדיר (ע"י הטמעת פיקסל מתאים) מעקב המרות אחר הרכישות\הורדות של האפליקציה.

8. קמפיין Video Views – צפיות בסרטון.

מטרה: בבחירת  Objective זה פייסבוק תציג את המודעה שלכם לאנשים שיש יותר סיכוי שייצפו בסרטון שלכם עד סופו.
למי זה מתאים? יכול להתאים לכם אם אתם מעוניינים לקדם וידאו – בין אם הוא מדבר על השקת מוצר\סניף חדש או שמטרתו לחשוף את המותג שלכם לקהל גדול יותר.

Ad set – קבוצת מודעות:
בחלק זה תוכלו לבחור את הקהל, התקציב והתזמון לקמפיין.
Audience – קהל: בקמפיין קידום צפיות בסרטון תוכלו להשתמש בכל אפשרויות הטירגוט והפילוח המתקדמות. כמו כן תהיה לכם אפשרות להגדיר קהל דומה או שמור, לבחור באי-הכללה עבור קהלים מסוימים ועוד.

Placement – מיקומים: קמפיין מסוג Video Views יכול להופיע בכל המיקומים שבפייסבוק ובאינסטגרם, מלבד ה-Stories.

Budget & Schedule – תקציב ותזמון: ניתן להגדיר תקציב יומי או תקציב Lifetime – ולתזמן את הופעת הקמפיין לימים או לשעות מוגדרות (רק בתקציב שאינו יומי).

Optimization for Ad Delivery:  שיטות האופטימיזציה הקיימות בקמפיין זה הן Video Views ו-Daily Unique Reach.
האפשרות המומלצת היא כמובן הראשונה, שהיא גם התואמת לסוג הקמפיין,  ולפיה תקבלו כמה שיותר צפיות (של מעל 10 שניות) בסרטון במחיר נמוך ככל האפשר.

ואילו לפי Daily Unique Reach המודעה שלכם תוצג עד פעם ביום לאותו גולש.
שיטת חיוב ותשלום: לפי כל שיטות האופטימיזציה של קידום צפיות בווידאו תוכלו לבחור האם תירצו להיות מחויבים בעבור חשיפות או בעבור צפיות של מעל 10 שניות שהושלמו. לפי שיטת האופטימיזציה השנייה תוכלו להיות מחויבים רק בעבור חשיפות.

Ad – מודעה:
בחלק זה תוכלו לבחור את פורמט המודעה, התוכן שלה, המדיה הנלווית אליה ועוד.
Format: קמפיין זה קיים ב4 הפורמטים – תמונה, וידאו, קרוסלה ו- Slideshow.
Page&Text: חוץ מהוספת מדיה (תמונה, וידאו וכו') כל הפורמטים מאפשרים לכם להגדיר כותרת, טקסט וקישור לאתר, כשבפורמט קרוסלה תוכלו להוסיף גם כותרת לכל תמונה המרכיבה אותה.
כמובן שתוכלו גם להגדיר (ע"י הטמעת פיקסל מתאים) מעקב המרות באתר.

סוגי קמפיינים בפייסבוק - כל מה שחשוב לדעת
הקמת קמפיינים בפייסבוק - רק אצל חברת פרסום מובילה

9.קמפיין Lead Generation – איסוף לידים

מטרה: בבחירת סוג קמפיין זה פייסבוק תציג אתכם לאנשים שמתעניינים בעסק שלכם, שיש גם יותר סיכוי שימלאו טופס השארת פרטים.
למי זה מתאים? למי שמעוניין לאסוף לידים בצורה איכותית, של גולשים שאכן התעניינו בהצעה שלו.
Ad set – קבוצת מודעות:
בחלק זה תוכלו לבחור את הקהל, התקציב ותזמון הקמפיין שלכם.

Audience – קהל: בקמפיין מסוג איסוף לידים פתוחות עבורכם כל אפשרויות הטירגוט והפילוח המתקדמות. יש לכם אפשרות גם להגדיר קהל דומה או שמור, לקבוע אי הכללה עבור קהלים מסוימים (למשל מי שכבר עוקב אחרי הדף שלכם) ועוד. 


Placement – מיקומים: קמפיין איסוף לידים יכול להופיע רק בfeeds, בפייסבוק או באינסטגרם. שאר המיקומים (בשתי הפלטפורמות) אינם אפשריים.


Budget & Schedule – תקציב ותזמון: בשלב זה תוכלו להגדיר תקציב יומי או Lifetime – ולתזמן את הופעת הקמפיין לימים או לשעות מוגדרות (בבחירת תקציב לייף טיים בלבד).


Optimization for Ad Delivery:  שיטות האופטימיזציה הקיימות בקמפיין זה הן   Leads או Link Clicks.
פייסבוק ממליצים על האפשרות הראשונה – לפיה המודעה שלכם תוצג במטרה להשיג לידים במחיר נמוך ככל האפשר.


לפי השיטה השנייה תקבלו כמה שיותר קליקים ליעד (בתוך או מחוץ לפייסבוק) במחיר הנמוך ביותר לקליק. 
שיטת חיוב ותשלום
: לפי Leads תשלמו רק בעבור חשיפות ולפי Link Clicks רק לפי מודל PPC. 


Ad – מודעה: 
בחלק זה תוכלו לבחור לקמפיין שלכם את המדיה (למשל תמונה או וידאו), התוכן (כותרות, טקסט, תיאורים וכדומה) ועוד.
Format: קמפיין זה קיים ב4 הפורמטים הבאים: תמונה, וידאו, קרוסלה ו- Slideshow.
Text: תחת סעיף זה, תוכלו להוסיף את המדיה שלכם (תמונה, וידאו וכו'), הכותרת, הטקסט וכפתור ההנעה לפעולה.


כמו כן תוכלו לבצע מעקב המרות (ע"י הטמעת פיקסל מתאים).
מה מיוחד בקמפיין מסוג Lead Generation?
חוץ מהמודעה שלכם תצטרכו לבנות את טופס השארת הפרטים (Lead Form).

הוא צריך לכלול כותרת, תמונה, תוכן עם הצעה (יכול להופיע כפסקה או בנקודות), וכפתור לשליחת פרטים.
כמו כן יהיה עליכם להגדיר מהם הנתונים שעל הגולש למלא כדי לשלוח את הטופס. אפילו תוכלו להגדיר כתובת URL  באתר שלכם אליה יגיעו הגולשים שמילאו את כל הפרטים.

10. קמפיין  Conversions המרות

מטרה: בבחירת סוג קמפיין זה פייסבוק תציג אתכם לאנשים שייצרו מעורבות עם האתר או האפליקציה שלכם, למשל ישאירו פרטים או יירכשו.
למי זה מתאים? למי שמעוניין לקבל כמה שיותר המרות במחיר כמה שיותר נמוך.

Ad set – קבוצת מודעות:
בחלק זה תוכלו לבחור את הקהל, התקציב והתזמון לקמפיין שלכם.
Conversions – בשלב הראשון תצטרכו לבחור אם אתם רוצים לעקוב אחר המרות מאתר אינטרנט או מאפליקציה.

Offer – מה מיוחד באפשרות זו?
בסוג קמפיין זה תהיה לכם אפשרות לכלול הצעה (Offer) בנוסף למודעה שתיבנו בהמשך, או לא לכלול אותה.
אם בחרתם שכן, תחת Create Offer תוכלו ליצור את ה"הצעה" שלכם –  תצטרכו להגדיר כותרת, פירוט, ותאריכי התחלה וסיום להצעה (זה יכול להיות מבצע או הנחה שאתם מציעים).


בשלב הבא – Offer Redemption – תצטרכו להגדיר האם ההצעה תקפה רק לרכישות אונליין, בחנות הפיזית שלכם או בשניהם. כמו כן תצטרכו להגדיר קוד לקבלת ההצעה ולקבוע את מס' ההצעות המקסימלי שאתם יכולים להציע.
בשלב האחרון – Advanced Options – תוכלו לבחור אם למנוע את האפשרות לשתף את האירוע שלכם ולהגדיר את תנאי השימוש בהצעה.


בקמפיין המרות תצטרכו להגדיר באיזה פיקסל המוטמע באתר (או האפליקציה) תירצו להשתמש.
Audience – קהל: בסוג קמפיין זה תוכלו לבחור את הקהל שייראה את הפרסומת שלכם ע"י אפשרויות טירגוט ופילוח מתקדמות (כמו גיל, מין, מיקום מגורים, תחומי עניין או דפים שהם אוהבים וכדומה). תוכלו להשתמש בקהלים שמורים, ליצור קהלים דומים או להגדיר אי-הכללה עבור קהלים מסוימים (למשל עוקבי הדף שלכם) ועוד.
Placement – מיקומים: קמפיין המרות יכול להופיע בכל המיקומים בפייסבוק מלבד In-Stream Videos , ובכל המיקומים באינסטגרם מלבד Stories.


Budget & Schedule – תקציב ותזמון: בשלב זה תוכלו להגדיר תקציב יומי או Lifetime – ולתזמן את הופעת הקמפיין שלכם לימים או לשעות מסוימות (אם בחרתם בתקציב לייף טיים כמובן).
Optimization for Ad Delivery:  שיטות האופטימיזציה הקיימות בקמפיין זה הן  Conversions, Impressions, Link Clicks  ו-Daily Unique Reach.


האפשרות הראשונה – המרות – היא כמובן גם המומלצת ביותר (כי היא תואמת לסוג הקמפיין). לפי שיטה זו פייסבוק תסייע לכם לקבל כמה שיותר המרות מהקמפיין, ובמחיר נמוך ככל האפשר.


לפי Impressions המודעה שלכם תוצג כמה שיותר פעמים (לא בהכרח לגולשים שונים).
לפי Link Clicks תקבלו כמה שיותר קליקים לכתובת שתגדירו (בתוך פייסבוק או מחוצה לו) במחיר נמוך ככל האפשר.


ואילו לפי Daily Unique Reach המודעה שלכם תוצג עד פעם ביום לגולש.
שיטת חיוב ותשלום
: לפי כל השיטות תוכלו לשלם רק בעבור Impressions, ורק לפי שיטת האופטימיזציה "Link Clicks" תוכלו לבחור בין חשיפות לקליקים לאתר.


Ad – מודעה: 
בחלק זה תוכלו לבחור לקמפיין שלכם את המדיה (למשל תמונה או וידאו), התוכן (כותרות, טקסט, תיאורים וכדומה) ועוד.
Format: בקמפיין Conversions כל אפשרויות הפורמט זמינות. תוכלו לבחור בין העלאת תמונה, וידאו, Slideshow, קרוסלת תמונות, או קנבס מעוצב.
Page&Links: תחת סעיף זה, תוכלו להוסיף את המדיה שלכם (תמונה, וידאו, Slide-Show וכדומה), טקסט, כתובת יעד (למשל האתר שלכם), כותרת, תיאור וכפתור הנעה לפעולה.
כמו כן, תוכלו להגדיר מעקב המרות מהאתר (בתנאי שהגדרתם פיקסל מתאים).

11. קמפיין Product Catalog Sales קטלוג מוצרים

מטרה: בבחירת סוג קמפיין זה תוכלו ליצור מודעות שייכללו מוצרים מהקטלוג בחנות הפייסבוק שלכם.
למי זה מתאים? למי שמעוניין להגביר את מכירת המוצרים דרך חנות הפייסבוק שלו.
*שימו לב שכדי ליצור קמפיין זה תצטרכו שאכן תהיה לכם חנות עם מוצרים בעמוד העסקי בפייסבוק.
Ad set – קבוצת מודעות:
כאן עליכם לבחור את הקהל, התקציב והתזמון לקמפיין שלכם.


Audience – קהל: בסוג קמפיין זה תוכלו לבחור את הקהל שייראה את הפרסומת שלכם ע"י אפשרויות טירגוט מתקדמות. תוכלו להשתמש בקהלים שמורים, ליצור קהלים דומים, להגדיר אי-הכללה ועוד.


Budget & Schedule – תקציב ותזמון: בשלב זה תוכלו להגדיר תקציב יומי או Lifetime – ולתזמן את הופעת הקמפיין שלכם לימים או לשעות מסוימות (אם בחרתם בתקציב לייף טיים).
Ad – מודעה: 
שלב בחירת המדיה (תמונה או וידאו), והתוכן (כותרות, טקסט, תיאורים וכדומה) לקמפיין שלכם.

12. קמפיין  Store Visits קידום ביקורים בחנות

מטרה: בבחירת קמפיין זה תוכלו ליצור מודעות שייכללו מוצרים מהקטלוג בחנות הפייסבוק שלכם.
למי זה מתאים? למי שמעוניין להגביר את מכירת המוצרים דרך חנות הפייסבוק שלו.
*שימו לב שכדי ליצור קמפיין זה תצטרכו להגדיר את מיקום העסק שלכם ב-Business Manager.
Ad set – קבוצת מודעות:
שלב בחירת הקהל, התקציב והתזמון לקמפיין שלכם.

Audience – קהל: בקמפיין מסוג Store Visits תוכלו להגדיר את הקהל שייראה את הקמפיין שלכם ע"י כל אפשרויות הטירגוט המתקדמות. תוכלו גם להשתמש בקהלים שמורים, ליצור קהלים דומים, להגדיר אי-הכללה עבור קהלים מסוימים ועוד.
Budget & Schedule – תקציב ותזמון: בשלב זה תוכלו להגדיר תקציב יומי או Lifetime – ולתזמן את הופעת הקמפיין שלכם לימים או לשעות ספציפיות  (רק בתנאי שבחרתם בתקציב לייף טיים).

קמפיינים בפייסבוק - שאלות ותשובות

מהם יתרונות הפרסום בפייסבוק בהשוואה לפרסום ממומן בגוגל?

ניהול קמפיינים בפייסבוק מבטיח יתרונות רבים כמו טרגוט יעיל ומדויק יותר בהשוואה לאיכות
הטרגוט בגוגל, ועלויות הפרסום הממומן בפייסבוק נמוכות יותר בהשוואה לעלות הקמפיינים בגוגל.
כמו כן, פרסום ממומן בפייסבוק זוכה לחשיפה גבוהה, יש מיליוני ישראלים המשתמשים ברשת
החברתית מידי יום, ומודעות הפרסום נמצאות במיקומים מרכזיים לכן הן זוכות להקלקות רבות.

ניהול קמפיין בפייסבוק מתאים גם לבעלי עסקים קטנים, לעסקים לוקאליים עם תקציב פרסום נמוך
ולחברות המתמקדות בלקוחות צעירים יחסית.

ניהול קמפיינים בפייסבוק לבד או על ידי חברה מקצועית?

כדי לנהל קמפיינים אפקטיביים שמשיגים את המטרות הרצויות מומלץ לפנות לחברה המתמחה
בשיווק דיגיטלי בכלל ובניהול קמפיינים במדיה החברתית בפרט. אמנם, כל אחד יכול לנהל קמפיינים
בפייסבוק לבד, אך כדי להימנע מבזבוז משאבים ומקמפיינים מאכזבים עדיף להשאיר את המשימה
לאנשי המקצוע המיומנים והמנוסים.

מערכת הפרסום של פייסבוק כוללת כלים רבים ועוברת עדכונים כל הזמן, לכן רק אם אתם מכירים
את כלי הפרסום של פייסבוק בצורה מעמיקה כדאי לנהל את הקמפיינים לבד.

האם כדאי להפנות גולשים מהפרסום הממומן לאתר של העסק?

ברוב המקרים כן, כדאי להוסיף למודעת הפרסום או לפוסט הממומן קישור לאתר העסקי. הקישור
לאתר העסק יוביל לתעבורה גדולה יותר לאתר שלכם וכך הוא יתקדם אורגנית במנועי החיפוש ויזכה
לחשיפה גבוהה יותר. עם זאת, יש מקרים בהם אנחנו נמליץ על הפניית הגולשים ממודעת הפרסום
המופיעה בפייסבוק לדף נחיתה ייעודי, ולא בהכרח לאתר.

האם אפשר לנתח ולעקוב בזמן אמת אחרי תוצאות הקמפיינים בפייסבוק?

בהחלט כן, פייסבוק מציעה מערכת מתקדמת הכוללת דוחות וכלים לניטור, למעקב ולניתוח תוצאות
הקמפיינים. מעבר לכלים הכלולים במערכת הפרסום של פייסבוק יש כלים מתקדמים חיצוניים לניתוח
קמפיינים בפייסבוק. המדדים החשובים ביותר שיש להתייחס אליהם בדוחות הניתוח הם ביצועי
הקמפיין, אחוזי חשיפה, אחוז הקלקה על מודעת הפרסום, המרה ממודעות פרסום בפייסבוק, זמן
הצפייה במודעות הפרסום, לייקים, שיתופים של המודעה ועוד.

אנחנו בפרסונאס מדיה שולחים דוחות מפורטים ללקוחות כדי לאפשר להם לעקוב אחר הצלחת
הקמפיינים שאנו מנהלים עבורם בפייסבוק ובמדיות חברתיות אחרות.

 
 
Personas Media
נכתב ע"י צוות Personas Media
נכתב ע"י צוות Personas Media

צוות מומחים אשר מנהל למעלה מ - 15 שנה מגוון רחב של פרוייקטים בתחום השיווק הדיגיטלי.

אהבתם? שתפו:

תרגישו בנוח להשאיר פרטים

072-394-7000
072-394-7000