מדריך בפינטרסט למשווק המתחיל
תוכן עניינים
עפ"י מחקר של Javelin Strategy & Research (חברת מחקר וייעוץ שירותים פיננסיים בארה"ב) נמצא כי 47% מהאנשים שקונים באינטרנט בארה"ב ביצעו לפחות פעם אחת רכישה המבוססת על המלצות שראו בפינטרסט.
אם אתה בעל עסק – אתה בטח כבר מבין למה כדאי מאוד שתכיר את הרשת החברתית הזו ותראה בה נוכחות. רוצה ללמוד איך לקדם את המותג שלך בפינטרסט בצורה המוצלחת ביותר? כל הסודות בכתבה הבאה.
אז מהו בכלל פינטרסט?
פינטרסט היא רשת חברתית המאפשרת למשתמשיה לאסוף, לארגן ולשתף תמונות שמצאו חן בעיניהם.
המשתמשים נוהגים לאסוף תמונות מרחבי האינטרנט המהוות עבורם השראה, ולנעוץ אותן ב"לוחות" שבדרך כלל מאורגנים לפי נושאים או תחומי עניין.
לתמונות ה"נעוצות" ניתן תמיד לגשת מאוחר יותר, וכך הן מהוות מעיין "סימניה" או תזכורת לחזור לאותו אתר בעתיד.
לחיצה על התמונה הנעוצה בלוח תוביל את הגולש לאתר המקורי בו הופיעה התמונה.
גולשים משתמשים בפינטרס לשם ארגון הרעיונות שלהם, קבלת השראה או בידור וכדומה. זה יכול להיות כדי לקבל רעיונות חדשים לסידור הבית, לעיצוב קולקציה חדשה, למתכון חדש, כדי לעקוב אחר טיפים בנושא איפור או טיפוח ועוד.
מונחים בסיסיים לפני שמתחילים
Pinboard – לוח השראה: את התמונות שתעלו רצוי לסדר ב"לוחות" – אותם כדאי לארגן לפי נושאים. למשל – "קעקועים מיוחדים", "מקומות בחו"ל שהייתי רוצה לבקר בהם" או "מוצרים חדשים בחנות".
Pin it – נעץ: את "לוחות" ההשראה שבניתם תוכלו למלא בתמונות או קבצי וידאו באמצעות נעיצתם. אם נתקלתם ברחבי האינטרנט בכפתור "Pin it", סימן שאתם יכולים "לנעוץ" אותה כתבה באחד מהלוחות שלכם (כמו כן תוכלו להעלות תמונות ישר מהמחשב או מהנייד הפרטי).
Repine – "שיתוף": כפתור זה מאפשר לכם לנעוץ תמונות שהעלו גולשים אחרים באחד מהלוחות שלכם, וכך "לשתף" אותן הלאה.
איך משתמשים בפינטרסט?
ראשית, עליכם יהיה לפתוח חשבון באתר, כשהעדיפות היא לפתיחת חשבון עסקי ולא אישי (אם אלו מטרותיכם כמובן). מבחינת מראה המערכת או הגלישה בה אין הבדל בין שני החשבונות. אז למה בכל זאת כדאי לפתוח חשבון עסקי? כיוון שהוא ייתן לכם גישה לסטטיסטיקות ונתונים שונים על פעילותכם במערכת, ויאפשר לכם לקדם פוסטים בתשלום.
בשלב הבא – צרו "לוחות" המחולקים לפי נושאים. בעת העלאת תמונות חדשות תוכלו לבחור את הלוחות אליהם תירצו לשייך אותן.
כשאתם נועצים כתבה או עמוד אינטרנט המכיל יותר מתמונה אחת – תוכלו לבחור את התמונה הראשית שאתם רוצים שתוצג ב"לוח".
אחרי שנעצתם את התמונות באחד הלוחות שלכם, אתם (או גולשים אחרים) תוכלו ללחוץ עליהן ולהגיע לעמוד האינטרנט המקורי שבו הופיעו התמונות.
כך בעצם כל תמונה מאפשרת לכם לחזור לאותה יחידת תוכן.
טיפ: קשרו את חשבון הפייסבוק והטוויטר שלכם לפינטרסט, ושתפו את התמונות או הכתבות שאתם נועצים גם שם.
פינטרסט לעסקים
פינטרסט, כמו האינסטגרם, הושקה בשנת 2010, וכיום רשומים בה כבר מעל 80 מיליון משתמשים, שלא מעט מהם גולשים בה לפחות כמה שעות מדי יום.
כמעט מיליון מהמשתמשים של פינטרסט הם עסקים, מותגים, או נותני שירות, המנצלים את פעילותם ברשת זו להזרמת תנועה נוספת לאתר ולהגדלת ההמרות והמכירות של העסק.
פינטרסט חיונית במיוחד לאתרים מרובי תוכן. היא מאפשרת להם לסדר את כל המידע או המוצרים שהם מספקים לכמה לוחות מסודרים ומאורגנים. כך גולשים יכולים לעקוב אחר הקטגוריה המועדפת עליהם בחשבון הפינטרסט של המותג, מבלי לקבל הרבה מידע שלא מעניין אותם. כמו שקורה במקרים של הרשמות לרשימת התפוצה של האתר או מעקב אחר עמוד הפייסבוק העמוס של אותו מותג.
רוצים לקבל 10 טיפים לחשבון עסקי מוצלח בפינטרסט? המשיכו לקרוא…
1. נסחו תיאור מושך ומסקרן לכל תמונה
אל תוותרו על הוספת תיאור לכל תמונה שאתם נועצים. השקיעו בכך מחשבה והקפידו על תיאורים בעלי משמעות (מצחיקים, מרגשים, יוצרים עניין) ולא יבשים וקצרים. כדי שקהל גדול יותר של גולשים יוכל למצוא אתכם – השתמשו במילות מפתח בהן תירצו להתברג בחיפוש, והוסיפו לפניהן האשטאג (#).
2. אין דבר כזה פשוט מדי
חושבים שהמוצר או העסק שלכם משעמם או לא פוטוגני מספיק מכדי לעניין את משתמשיי פינטרסט? מדובר בטעות חמורה, שכן גם העסק הפשוט ביותר יכול ליצור עניין בעזרת מעט "חשיבה מחוץ לקופסה" ויצירת תמונות מרהיבות. נסו להציג את התחום שלכם מזווית רחבה יותר, העלו תמונות "לייף-סטייל", שתפו את העוקבים שלכם בטיפים שימושיים הקשורים למוצר\שירות שלכם וכו'.
כך למשל גם חנות גלידה יכולה ליצור עניין בחשבון הפינטרסט שלה, אם תעלה תמונות של לקוחות נהנים, טעמים חדשים, של העובדים החרוצים מתפנקים בגלידה בסוף העבודה וכדומה.
3. הקפידו על פעילות בתדירות קבועה
כדי שהתמונות שלכם ייחשפו לקהל גדול וכדי שכמות העוקבים שלכם תעלה, תהיו חייבים להיות פעילים במערכת. זה אומר להעלות או לנעוץ תמונות באופן קבוע ובתדירות כמה שיותר גבוהה (רצוי כמה פעמים ביום), לעדכן את הלוחות הישנים שיצרתם ולשמור על רלוונטיות ופרופיל מעודכן.
4. ספרו את הסיפור שלכם
הרשו לקהל הגולשים להתחבר למותג שלכם. אנשים אוהבים כשמשתפים אותם בדברים אישיים. נצלו זאת בחכמה באסטרטגיה שלכם – העלו תמונות החושפות מידע מעניין\מרגש\מסקרן על ה"סיפור" של המותג שלכם.
אלו יכולות להיות תמונות מתהליך ייצור המוצר או כאלה המעניקות לכם השראה, תמונות של הסניפים שלכם או של "עובדי החודש" ועוד.
5. שתפו פעולה עם משתמשים מצליחים
אם אתם רוצים להיחשף לקהל גדול וחדש של משתמשים, שרובם עוד לא מכירים אתכם – חפשו עסקים בתחומים משלימים, שגם הם פעילים בפינטרסט.
אם התחום שלכם הוא תכשיטים, העסק המשיק יכול להיות חנות בגדים.
תוכלו לפנות לעסקים כאלו ולבקש, למשל, לצלם הפקה שתשלב את המוצרים של כל אחד מכם – וכך שני העסקים מנצחים. תזכו בחשיפה נוספת וביותר גולשים שיגיעו לפרופיל שלכם, מחשבון הפינטרסט של העסק ששיתפתם איתו פעולה.
6. בדקו את המתחרים
שדה החיפוש של פינטרסט מאפשר לכם למצוא לוחות, תמונות או חשבונות כמעט בכל נושא אפשרי. השתמשו בו כדי לחפש את המתחרים שלכם.
תחקרו את אסטרטגיית התוכן שלהם ותיבדקו איך הם פועלים בחשבון הפינטרסט שלהם.
נסו למצוא את סוג התמונות הפופולריות בנישה שלכם וגם את אלו שפחות, זהו תיאורים מוצלחים או כושלים, בדקו אילו תכנים מושכים קהל גדול יותר של גולשים ליצור מעורבות, וכדומה.
כל אלה יסייעו לכם בפעם הבאה שתתלבטו איזו תמונה כדאי לכם להעלות או איזה תיאור לנסח לה.
7. נתחו נתונים
אם פתחתם עמוד פינטרסט עסקי, הקפידו לעקוב אחר הנתונים והסטטיסטיקות בנוגע למידת הפעילות בחשבון שלכם.
למשל, תוכלו לבדוק אילו מעמודי האתר שלכם ננעצו ע"י גולשים בפינטרסט הכי הרבה פעמים ומתי, אילו "פינים" נלחצו הכי הרבה, ועוד נתונים שונים שתוכלו לייצא בקבצי אקסל.
8. הוסיפו ווידג'טים מתאימים באתר
תגרמו לגולשי האתר שלכם לדעת על כך שפתחתם חשבון פינטרסט.
הוסיפו ווידג'ט FOLLOW ME BUTTON מתאים, שיוכל לאפשר למבקרי האתר שלכם לעקוב אחריכם גם בפינטרסט. כדאי שכפתור זה יהיה בולט ויופיע בראש, בצד או בתחתית האתר, יחד עם שאר האייקונים המובילים לפרופילים של העסק שלכם ברשתות החברתיות האחרות.
בעמודי האתר שלכם הוסיפו Pin It Button, כדי שהגולשים יוכלו לנעוץ את התמונות המופיעות באתר שלכם בפינטרסט שלהם.
9. שתפו את העוקבים שכבר צברתם
אם יש לכם רשימת תפוצה או אם כבר צברתם כמות עוקבים נכבדת למותג ברשתות החברתיות האחרות בהן אתם פועלים – תגרמו להם לדעת שכדי להם לעקוב אחריכם גם בפינטרסט.
העלו פוסט בנושא בפייסבוק, ציינו זאת בתיאורי התמונות שלכם באינסטגרם, או אפילו שלחו אי-מייל לרשימת התפוצה שלכם.
הלהיבו אותם באמצעות צילומי מסך של העמוד המרהיב שיצרתם וספרו להם מה הם יימצאו שם ומדוע כדאי להם לעקוב אחריכם גם שם.
אם אתם דואגים לעדכון וחידוש פרופיל הפינטרסט שלכם – תוכלו אפילו לעשות זאת אפילו על בסיס קבוע. כך תהיה לכם סיבה מוצדקת להפנות לעמוד הפינטרסט שלכם מפעם לפעם, ותוכלו להפנות אליו תנועה נוספת מהרשתות האחרות.
10. "הגרלה" כמפתח ליותר מעורבות
אם אתם עוקבים אחר אסטרטגיות הפעילות של מותגים ברשתות החברתיות – אתם בטח כבר מכירים את ה"הגרלות". אולי כבר שמתם לב לכמויות החשיפה, המודעות, והמעורבות שהגרלות כאלה יכולות להעניק לפרופיל של המותג.
הגרלה היא בעצם תחרות בה אתם מבטיחים מתנה (לרוב מוצר, יכול להיות גם שירות מתנה או הנחה ועוד) למנצח שיוגרל מבין כל המשתתפים.
כללי התחרות יכולים להיות שונים ומגוונים, אך בד"כ על הגולשים לשתף את הפוסט או לתייג בו חברים ולעשות לייק או לעקוב אחר העמוד שלכם באותה רשת. אפשרות נוספת ומעט שונה היא למשל לעלות תמונה יצירתית עם אחד המוצרים שלכם או לענות תשובה מקורית לשאלה למה דווקא להם מגיע לזכות.
אם גולשים רבים תופסים את המותג שלכם כ"שווה", ואם הם יחשבו שהפרס הוא מספיק שווה ערך עבורם – הגרלה כזו יכולה להקפיץ את חשבון הפינטרסט שלכם כמה צעדים קדימה.
אני מקווה שאחרי הכתבה הזאת הבנתם מהו פינטרסט, ושהטיפים שלי יעזרו לכם לנהל בצורה מוצלחת יותר את הפרופיל העסקי של המותג שלכם.
אל תשכחו שחשוב שתשקיעו בעמוד העסקי שלכם בפינטרסט – אחרת מספר העוקבים שלכם לעולם לא יעלה.
חישבו על אסטרטגיית תוכן שתתאים למטרות ולמותג שלכם, וצרו תוכנית עבודה קבועה לפיה תדעו בדיוק מתי ומה אתם משתפים בפינטרסט ומה ברשתות האחרות.
חלקו את העמוד שלכם ל"לוחות" מרהיבים עם תמונות ותיאורים מעניינים, השקיעו זמן ומחשבה בפעילות שלכם. והכי חשוב – אם אתם רוצים להצליח בפינטרסט, צרו עמוד שגולשים יירצו לעקוב ולחזור אליו, כזה שיעניק ערך מוסף ויהיה מעניין, ולא סתם יציג את קולקציית העציצים החדשים שהגיעו לחנות.
אולי יעניין אתכם גם: קידום אתרים | קידום ממומן בגוגל